Käytätkö alkoholin kanssa
| |

Blogi: Tavallisetkin lääkkeet voivat olla vaarallisia alkoholin kanssa

Monia lääkkeitä voi käyttää, vaikka käyttäisi samalla kohtuullisesti alkoholia. Joidenkin lääkkeiden kanssa alkoholin käyttö voi johtaa kuitenkin jopa hengenvaarallisiin reaktioihin. Joissain tapauksissa alkoholin käyttö voi hidastaa yleistä terveydentilan paranemista, vaikka suoraa yhteisvaikutusta ei olisikaan.

Monia lääkkeitä voi käyttää, vaikka käyttäisi samalla kohtuullisesti alkoholia. Joidenkin lääkkeiden kanssa alkoholin käyttö voi johtaa kuitenkin jopa hengenvaarallisiin reaktioihin.

Joissain tapauksissa alkoholin käyttö voi hidastaa yleistä terveydentilan paranemista, vaikka suoraa yhteisvaikutusta ei olisikaan.

Proviisori Mika Wallin kirjoitti blogin EPT-viikolle Ehkäisevän päihdetyön järjestöverkostoon kuuluvalle EHYT ry:lle siitä, kuinka jotkin tavallisistakin lääkkeistä voivat olla vaarallisia alkoholin kanssa. Voit lukea blogin täältä.

Testaa tietosi lääkkeistä Mitä tiedät -visan avulla!

Lääkkeiden väärinkäytön vaarallisuudesta lisätietoa EPT-viikon webinaarissa, josta voit katsoa tallenteen 24.11. asti.

Katso myös EPT-viikolle tehdyt videot: Miksi alkoholia ei saa käyttää tiettyjen lääkkeiden kanssa sekä Mikä on lääkkeiden väärinkäytön ja oikeinkäytön ero?